FOTO: Održana druga međunarodna manifestacija Raštikijada 2013

rastikijadaNa Agroturizmu Marića Gaj u Ružićima pored Gruda, u subotu je održana druga po redu međunarodna manifestacija „Raštikijada“, natjecanje u kuhanju raštike. Na natjecanju je sudjelovalo 12 ekipa iz Hercegovine, Slavonije i Dalmacije.

Kuhanje raštike trajalo je do 13 pa do 16 sati. U tom vremenu natjecatelji su prezentirali kuhanje pred posjetiteljima, a sve nazočne zabavljao je sastav „Tamburaši s kamena“ i gangaši iz HKUD „Sv. Ivan Krstitelj“ iz Ružića. Bilo je organizirano razgledavanje i obilazak Agroturizma Marića Gaj uz stručno vođenje.
Nakon toga uslijedilo je serviranje jela za ocjenjivački žiri. Peteročlani žiri sastavljen od uglednik ljudi, političara, ekonomista i kuhara, među kojima su: Davorin Medić – Hercegovački stap, Ljubo Grizelj – načelnik Općine Grude, Ljubo Jurčić – ugledni ekonomist, političar, te profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, Ivan Matić iz Turističke zajednice ŽZH, i profesor Slavo Bago – Gastro ekspert.
Titula najbolje pripremljene raštike ove godine pripala je ekipi „Brassica“ iz Posušja, za koju su kuhale Zdravka Barać i Nada Stipić. Drugo mjesto pripalo je ekipi „Hercegovački stap – Ljubuški“ za koju su kuhali Ivica Marić i Igor Vučić – Hugo, dok je nagradu za treće mjesto osvojila ekipa „Fijaker“ iz Gruda, za koju su kuhali Miroslav Marić i Krešo Alilović –  Gale.
Za najšarmantniju ekipu žiri je odabrao ekipu „Volarević“ iz Metkovića.
Organizator ovog natjecanja, Agroturizam Marića Gaj, za prva tri mjesta i za najšarmantniju ekipu osigurao je bogate i vrijedne nagrade.

Nakon natjecateljskog dijela i proglašenja pobjednika uslijedilo je kušanje jela od strane posjetitelja, a sve goste i posjetitelje do kasnih večernjih sati zabavljao je tamburaški sastav.

 

stap

ra

ras

ras

 

                                                                                                              grude-online.info

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s