Izgorila Duhanska stanica u Ljubuškom[foto][video]

duvanjska izgU četvrtak oko 22 sata buknuo je požar u zgradi duhanske stanice u Ljubuškom. Ovo je drugi požar u posljednja tri mjeseca i, prema neslužbenim informacijama, sumnja se da je podmetnut. 


Na mjesto događaja ubrzo su stigli radnici MUP-a Zapadnohercegovačke županije koji su osiguravali požarište, te Vatrogasna brigada Ljubuški. Čule su se i eksplozije. Oko ponoći urušio se krov zgrade, a stanovnici okolnih kuća u panici su napuštali domove zbog straha od širenja požara.
Vatrena stihija u svega nekoliko minuta progutala je grede i krov. Od objekta nije ostajalo ništa. Uništeni su svi tragovi i posljednji dokazi. Vatrogasci su uradili sve što su mogli.

Nije prvi put da se na ovom mjestu zbio veliki požar. Još prije 3 mjeseca dogodilo se slično. Svjedoka ni tada nije bilo. Policija ne očekuje puno.

“Kod dosadašnjih požara prilikom vršenja očevida nisu pronađeni tragovi iz kojih bi se nepobitno mogao utvrditi uzrok izbijanja požara”, izjavio je Damir Čutura, glasnogovornik MUP-a ZHK-a.

Ovdje se nekada odvijao živi proces otkupa i prerade duhana. Prije rata bilo je zaposleno više stotina radnika. Imovina nije privatizirana, nalazi se na državnom zemljištu. Mogla bi to biti jedna od najskupljih lokacija u gradu. Sve upućuje, ali to nitko ne žele potvrditi, da je riječ upravo o uništavanju imovine kako bi potencijalni kupac prošao jeftinije. Ljubušaci, nezadovoljni, pitaju se kome je to u interesu.

“Mogu samo kazati da je ovo što se sada događa jedno teško depresivno stanje među ljudima i posljedica je svega, urušavanja cjelokupnog sustava općine”, kaže kaže Tihomir Bradvica, urednik portala ljubuski.info.

Dio ovih prostorija koristio se i kao mjesto okupljanja mladih. Očekivali su da će jednom postati spomenik kulture. Ovim paležom uništeno je čak i to.

 videoprilog Ivane Bešlić Dnevnik 2
                                                                                                          federalna.ba

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s