Proslavljen Dan Županije Zapadnohercegovačke

dan zzh13Jučer je u Širokom Brijegu, u svečanom ozračju, obilježena 17. obljetnica osnivanja Županije Zapadnohercegovačke. Nakon polaganja vijenaca na Trgu širokobrijeških žrtava u Širokom Brijegu, u dvorani kina Borak održana je svečana sjednica Skupštine i Vlade Županije Zapadnohercgovačke.
Rad svečane sjednice otvorio je predsjednik Skupštine Ante Mišetić: „Dobar dio vremena, kao i energije, smo gubili na dokazivanje nadležnosti koje nam pripadaju Ustavom i zakonom. Nadam se da je ovo vrijeme iza nas. Samo svojim radom možemo osigurati bolju budućnost naraštajima koji dolaze, da prepoznaju kako je ova zemlja vrijedna življenja. Živimo uistinu u teškim vremenima, a kroz cjelokupnu povijest nikad ovom narodu nije bilo lako. Uvjeren sam da svi skupa imamo dovoljno znanja, mudrosti i sposobnosti iznaći najbolje rješenje za dobrobit hrvatskog naroda koji živi u ovoj državi.“, istaknuo je Ante Mišetić.
alt
Predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić, čestitavši Dan Županije, je rekao: „Dan Županije, 18. studenoga, uzeli smo kako bismo se jednom godišnje prisjetili devedesetih godina kada je osnovana Hrvatska zajednica Herceg-Bosna, svih tih godina hrvatskog stradanja, ali i hrvatskog ponosa. Kako bismo se posebno prisjetili i odali trajnu počast onima koji su dali svoje živote i svoje dijelove tijela u borbi za hrvatsku samostalnost.“
Ovom prigodom predsjednik je posebno pozdravio sve udruge proizišle iz Domovinskog rata, sve članove obitelji poginulih i stradalih u Domovinskom ratu.
alt
Nazočnima se obratio i Vladimir Šoljić, predsjednik Glavnog vijeća HZ-HB, koji se u nadahnutom govoru prisjetio motiva utemeljenja HZ HB i konteksta u kojem se taj događaj zbio: „Lijepo je danas biti ovdje i sresti ljude koji su tih godina, kad je najviše trebalo, bili na pravom mjestu, ali isto tako i ove mlade ljude koji će, nadam se, biti jednako spremni biti na braniku slobode, kao što su bile i generacije kojoj ja pripadam.“
Rad svečane sjednice svojim nastupima uveličali su učenici Srednje glazbene škole Široki Brijeg.
                                                                                                        vladazzh.com

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s