FOTO: Šipovački lovci grade lovačku kuću, a kad će Grabovčani?!

sipovaca lovciŠipovački lovci započeli su prve radove na realizaciji projekta izgradnje lovačke kuće. Vrijedna i vesela družina zasukala je rukave i očistila teško pristupačni kameniti teren obrastao grmljem i korovom. U ovoj akciji im je pomogla nekolicina “braće po pušci” iz lovačke sekcije Veljaci s kojima često imaju zajedničke akcije lova.

Objekt će se graditi na lokalitetu Gomile uz cestu Šipovača-Kašče, gdje je, u većini slučajeva, zborno mjesto lovaca.

“U narednim danima bager će poravnati teren a nakon toga nastavljamo s radovima čija će brzina uvelike ovisiti o financijskim mogućnostima ove sekcije. Novce za početne radove su osigurali HUL “Kravica” te Općina Ljubuški koja nam je i ustupila ovu lokaciju. Međutim, za cjelokupnu realizaciju ovog projekta trebat će mnogo više financijskih sredstava.” – rekao nam je Branko Bebek, predsjednik lovačke sekcije Šipovača. Također je pozvao sve mještane da pomognu u izgradnji, te mlade da se priključe sekciji.

Lovačka sekcija Šipovača jedna je od manjih sekcija HUL “Kravica”. Iako broji samo 15 članova, jedna je od aktivnijih u lovu i održavanju lovišta. Položajem je na krajnjem zapadu općine Ljubuški uz samo granicu s Hrvatskom. Iako površinom malo, lovište je specifično po zemljopisnim raznolikostima – od visokog brda na zapadu do močvarnoga Kladnika na sjevero-istoku. Lovcima je tako omogućen raznolik lov, od barske ptice i sitne divljači pa do divljih svinja.

Nadamo se da će lovci uspjeti u svojoj nakani i tako konačno dobiti lovački krov nad glavom, a do tada im poželimo dobru kob.

si

si

si

si
Šipovača portal

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s