David Mandić: Čast i obveza je igrati za Hrvatsku

david mandicMeđu 18 pozvanih mladih rukometaša koje je odabrao izbornik Hrvoje Horvat za današnje okupljanje u Dugom Selu  nalazi se i lijevo krilo Izviđača Ljubušak David Mandić (1997), koji se našao na udaru pojedinih centraliziranih medija i izbornika kadeta BiH Jasmina Mrkonje

, zbog toga što je stavio reprezentaciju matične domovine Hrvatske ispred BiH u kojoj je rođen.

Kadetska reprezentacija Hrvatske će 28. prosinca otputovati u Mađarsku, gdje će boraviti do 30. prosinca i odigrati utakmice protiv domaće selekcije.

Na naš upit zašto se odlučio da brani boje Hrvatske, a ne BiH Mandić je rekao da je imao i puno unosnijih ponuda od trećih reprezentacija ali da je presudila obaveza i čast da zaigra za matičnu Hrvatsku.

Kako (ne)službeno doznajemo Dvaid je imao unosnu ponudu iz Katra, točnije dobio je poziv od izbornika i trenera u Katru Silvija Ivandije, kojeg je odbio zbog Hrvatske.

Zanimljivo je i to da se mnogi bosanskohercegovački mladići odlučuju igrati za reprezentaciju Katra i drugih Azijskih zemalja, a izbornik Mrkonja i centralizirani mediji su u svom izlaganju stavili naglasak na susjedne reprezentacije Srbije i Hrvatske.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s